Trasplantament capil·lar a Barcelona

Dr. Francisco Javier Ruiz Solanes


Reserva tu consulta GRATUITA
.
Fins 1.000 unitats fol·liculars  1.900 €
Fins 2.000 unitats fol·liculars  2.995 €
Fins 2.500 unitats fol·liculars  3.595 €

Te ofrecemos

 • Primera consulta gratuita
 • Consulta on line gratuita
 • Dos equipos de cirujanos
 • Financiado desde 60 € al mes
 • Llámanos al 687 51 76 83 y te informamos
Trasplantament capil·lar a Barcelona por 1.900 €

La solució més eficaç contra la calvície

La solució més eficaç contra la calvície: empelt capil·lar a Barcelona al millor preu d'Espanya amb la garantia de BonoMédico i per només 1.900 €.

El microempelt capil·lar és la millor manera d'acabar amb el problema de la caiguda del cabell, sent avui dia l'únic tractament definitiu per a l'alopècia. A més, els seus resultats són completament naturals. No es notarà que t'has fet un empelt de pèl!

 

Fotos abans i deprés

 

Opinions Clínica Esbeltia

 

T'oferim els següents preus per a un empelt capil·lar FUE, amb una OFERTA ESPECIAL: 

 • Fins 1.000 unitats fol·liculars: 1.900 €
 • Fins 2.000 unitats fol·liculars: 2.995 €
 • Fins 2.500 unitats fol·liculars: 3.595 €

Si t'interessa aquest tractament, reserva ara el teu bo gratuït i nosaltres contactarem amb tu per donar-te la teva cita, on la Dr. Francisco Javier Ruiz Solanes t'atendrà en la consulta prèvia gratuïta per estudiar el teu cas de forma personalitzada i resoldre tots els teus dubtes sobre de les tècniques d'empelt capil·lar. Acudeix sense compromís, recorda que aquesta consulta no obliga a sotmetre a la intervenció.

Servicios incluidos

Serveis inclosos

 • Assessorament personalitzat.
 • Consulta gratuïta.
 • Diagnòstic personalitzat.
 • Pla quirúrgic personalitzat.
 • Trasplantament capil·lar (despeses hospitalàries inclosos).
 • Seguiment postoperatori.

No incluye

No inclou

 • Possibles complicacions fora del procés mèdic habitual.

Especialista

Francisco Javier

Dr. Francisco Javier Ruiz Solanes

El Dr. Francisco Javier Ruiz Solanes es licenciado en Medicina y Cirugía por la Universidad de Málaga (UMA), titulación que obtuvo en el año 1989. Como profesional médico pertenece al Colegio Oficial de Médicos de Málaga, colegiado con el número 6.024. Es especialista en Medicina Familiar y Comunitaria vía MIR, con formación realizada en el Hospital Regional Carlos Haya de Málaga entre 1991 y 1993. Es miembro de la SERECAP (Sociedad Española de Restauración Capilar).

En su currículum destaca la formación especializada en Trasplante Capilar, en el Colegio Oficial de Médicos de Málaga, y la formación en el Servicio de Dermatología del Hospital Regional de Málaga y en Cirugía Menor en el Servicio Andaluz de Salud (SAS). Ejerce como cirujano capilar en Clínica Esbeltia, centro del que es Director Médico.

Ha prestado servicio como médico de Atención Primaria desde 1994 en el Distrito Sanitario Costa del Sol y Distrito Málaga y como médico de Urgencias, habiendo realizado guardias en diversos servicios de urgencias.

Ha sido reconocido durante los años 2020, 2021 y 2022 como el Cirujano Capilar mejor valorado en España por los Doctoralia Awards. Esta prestigiosa web médica otorga sus premios basándose en las valoraciones de los pacientes y de otros médicos. En 2022 también ha sido galardonado como el mejor Cirujano Capilar en España por los premios Top Doctors, concedidos con los votos de otros médicos y especialistas capilares.

Otros aspectos a resaltar en su formación académica como profesional médico son:

 • Curso de reanimación cardiopulmonar básica y reanimación pulmonar avanzada.
 • Curso de soporte vital y uso de desfibrilador semiautomático.
 • Tutor de estudiantes de Medicina de la Universidad de Málaga.
 • Tutor de médicos internos residentes.
 • Director de Centro de Salud de Las Lagunas (Fuengirola).
 • Director de Centro de Salud de San Andrés Torcal (Málaga).
 • Experto Universitario en Tripologia y Microinjerto capilar.

Trasplantament capil·lar a Barcelona: más información

Actualizado: 16 de septiembre del 2020

El trasplantament capil·lar a Barcelona és una tècnica quirúrgica amb el finalitat de solucionar definitivament l'alopècia. És una de les cirurgies estètiques que més ha augmentat la seva demanda en els últims anys, especialment entre els homes. I és que, més d'un 40% dels homes pateix alopècia (enfront del 15% de les dones).

En aquest sentit, cal subratllar que la tècnica de l'empelt capil·lar ofereix millors resultats en homes que en dones, ja que, en el cas dels homes, el patró de calvície està més localitzat en àrees concretes (les entrades i la coroneta, normalment), mentre que l'alopècia femenina és més difusa.

Això no vol dir que no sigui possible recórrer a un empelt capil·lar en dones, sinó que, simplement, les pacients han de reunir una sèrie de característiques perquè el trasplantament tingui èxit.

Barcelona i l'empelt capil·lar

Des de la genètica, l'estrès o la mala alimentació, les causes de la caiguda del cabell són moltes i molt variades. Independentment de quines siguin les raons que propiciïn la pèrdua del cabell, la veritat és que l'alopècia és una afecció que acaba provocant problemes de baixa autoestima i inseguretat en la persona.

El microempelt capil·lar a Barcelona és la millor manera d'acabar amb el problema de la caiguda del cabell

El microempelt capil·lar a Barcelona és la millor manera d'acabar amb el problema de la caiguda del cabell

L'alopècia pot atacar tant a homes com a dones, encara que és molt més freqüent entre ells. També són els homes els que, normalment, són millors candidats a sotmetre a una cirurgia de trasplantament de pèl a Barcelona, ​​ja que el patró de caiguda del cabell masculí facilita la identificació de les zones donant i receptores per a l'implant; mentre que són menys nombroses les dones aptes per al trasplantament capil·lar.

Encara que l'empelt capil·lar a Barcelona és, a dia d'avui, l'únic tractament definitiu per acabar amb l'alopècia, encara hi ha qui consideren que els riscos que cal assumir són alts o que la cirurgia pot resultar dolorosa. Així mateix, també pot existir la creença que el resultat final pot no ser molt natural.

Davant d'aquestes afirmacions, cal dir que l'avanç de les tècniques capil·lars ha estat molt important en els últims anys, i que en l'actualitat s'utilitzen procediments que ofereixen resultats excel·lents.

Implant capil·lar amb tècnica FUE

En el marc de les diferents tècniques de trasplantament capil·lar a Barcelona, ​​el mètode FUE és considerat pels especialistes com el procediment més avançat, ja que permet un trasplantament de major precisió. De manera senzilla, cal explicar que la tècnica FUE consisteix a extreure els fol·licles pilosos de les àrees donants (on el cabell roman) mitjançant microincisions en el cuir cabellut que no deixen cicatrius, per després implantar-los en les zones despoblades (on afecta la calvície).

El trasplantament capil·lar a Barcelona és una tècnica quirúrgica amb el finalitat de solucionar definitivament l'alopècia.

Normalment, els fol·licles pilosos s'obtenen del clatell o els laterals del cap (tot i que també seria possible extreure'ls d'altres parts del cos), ja que en aquestes àrees el pèl està genèticament programat per a romandre durant tota la vida, sense veure influenciat per els efectes de l'alopècia. Una cosa important és assegurar-se que es trasplanten les unitats fol·liculars necessàries.

Tota cirurgia capil·lar requereix d'una gran habilitat artística per part de l'especialista, de manera que l'elecció del cirurgià capil·lar és fonamental per garantir que els resultats del trasplantament de cabells seran absolutament naturals. A més del cirurgià, en la intervenció participarà un equip quirúrgic de tres o més ajudants.

Que els resultats de un trasplantament capil·lar a Barcelona siguin un èxit depèn, en part, de l'experiència del cirurgià responsable de la intervenció i de la seva habilitat per distribuir de forma estètica dels fol·licles pilosos en les àrees receptores. Per trasplantar les unitats fol·liculars de forma adequada, especialista i pacient s'estableixen de conformitat una distribució adaptada al patró d'estètica. D'aquesta manera, el resultat de l'implant de cabells serà molt natural.

Entre els molts avantatges de la tècnica d'implant Follicular Unit Extraction (VA SER) destaca el que no deixa cicatrius a la zona donant, ja que els fol·licles s'obtenen individualment amb l'ajuda d'un instrument de precisió mil·limètrica que no requereix realitzar sutures. Per contra, un dels seus inconvenients és la necessitat de rasurar el cap del pacient.

Des de la genètica, l'estrès o la mala alimentació, les causes de la caiguda del cabell són moltes i molt variades.

Des de la genètica, l'estrès o la mala alimentació, les causes de la caiguda del cabell són moltes i molt variades.

A l'hora de realitzar la cirurgia l'especialista rasura la zona donant, aïlla el cabell que vol extreure i amb una eina fa una mínima incisió al voltant del fol·licle. Posteriorment amb l'ajuda d'una pinça extreu les unitats fol·liculars que seran col·locades en la part receptora. Per a això, l'especialista produeix centenars d'incisions, molt petites, on finalment insereixen les unitats fol·liculars.

El postoperatori és menys complicat i més ràpid que amb altres tècniques.

Quantes unitats fol·liculars es necessiten per a un trasplantament capil·lar a Barcelona?

Aquesta és una de les preguntes més freqüents que es realitzen quan una persona desitja sotmetre's a un empelt de pèl a Barcelona. Prendre la decisió de realitzar-se un tractament d'empelt capil·lar porta amb si moltes preguntes sobre quantes unitats necessita el metge perquè el procés sigui un èxit.

Per tant, si ha decidit sotmetre's a aquest tractament, ha d'acudir primer a la consulta de l'especialista perquè avaluï personalment el seu cas. El cirurgià capil·lar tindrà en compte les àrees en les quals necessita el trasplantament i la seva grandària i decidirà sobre el nombre d'unitats fol·liculars necessàries i d'on extreure-les. 

En conseqüència, el primer que ha de fer el metge quan vostè acudeixi a ell és veure quantes unitats utilitzarà a l'hora de l'empelt. I en aquesta decisió participaran diversos factors:

 • En primer lloc, s'ha de veure quant pèl ha caigut al zona on es desitja fer el microemplet capil·lar a Barcelona.
 • Les expectatives d'èxit que tindrà, prenent en compte altres factors que també es detallen en aquest article.
 • Com té de dens el cuir cabellut, és a dir, si el pacient posseeix molt o poc cabell, la qual cosa és important a l'hora d'avaluar la condició.
 • El nombre de cabells per unitat fol·licular, si són pocs o molts.
 • Formes i característiques del cabell, és a dir, si és prim, aspre, gruix, llis i fi, arrissat, si el cuir cabellut és sec, gras o normal.
 • Quant cabell hi ha a la zona que servirà com a donant. Si hi ha poc el metge haurà d'anotar aquest detall en l’avaluació.
 • Amb l'anàlisi que farà l'especialista es podrà determinar si en un futur la pèrdua de cabell serà alta o baixa; això és molt important per assegurar l'èxit del tractament.

Quan l'especialista ja hagi avaluat aquestes condicions -i unes altres que ell consideri convenients-, prendrà la decisió, consensuada amb el pacient, per donar el següent pas.

La zona a cobrir o zona receptora

Podem detallar a continuació, a manera orientativa, una estimació segons la zona; no obstant això, hem de recalcar que és un càlcul aproximat, doncs serà l'especialista qui ho determini al seu moment, d'acord amb cada cas.

Les alopècies cicatricials poden ser irreversibles tret que es tractin correctament amb un tractament més adequat com, per exemple, un trasplantament capil·lar a Barcelona.

Les alopècies cicatricials poden ser irreversibles tret que es tractin correctament amb un tractament més adequat com, per exemple, un trasplantament capil·lar a Barcelona.

 • Entrades, com se li coneix popularment, mil unitats fol·liculars.
 • Quan les entrades són més grans, gairebé arribant a la coroneta, el metge podria utilitzar unes mil cinc-centes unitats fol·liculars.
 •  Si la pèrdua de cabell solament és en la part frontal, es podrien necessitar de 300 a 500 unitats fol·liculars.
 • La part frontal i un percentatge mínim en les entrades, de mil cinc-centes unitats fol·liculars a 2 mil.
 • En la coroneta, però una zona petita, mil unitats fol·liculars.
 • Coroneta gran, una mica més notori que l'anterior, 2 mil unitats fol·liculars.

En el cas de les dones les quantitats podrien variar. Generalment, les dones perden cabell a la zona de la coroneta; als costats i en el front és poc comú, no obstant això, podria donar-se.

És doncs, en la coroneta on s'identifiquen tres nivells d'alopècia: la un, quan la pèrdua és mínima; en la dues, encara hi ha cabell, però és escàs; mentre que en la tercera, la *calvície és total. En aquest sentit, detallem una mitjana d'unitats fol·liculars que el cirurgià necessitaria depenent de cada cas:

 • Alopècia 1: 2000 unitats fol·liculars.
 • Alopècia 2: 3500 unitats fol·liculars.
 • Alopècia 3: 4000 unitats fol·liculars.

Com es determina el nombre d'unitats fol·liculars necessàries?

Per determinar el nombre d'unitats fol·liculars que una persona necessita, s'ha de dividir el cap en parts: la frontal -que al seu torn se subdivideix en línia frontal i àrea central-, i la posterior, que és la segona de les zones. 

Les unitats fol·liculars es mesuren per centímetre quadrat, però aquestes poden variar de persona a persona. No obstant això, en termes generals, una pacient mitjana caminarà entre 80 a 100 unitats fol·liculars per centímetre quadrat.

Cal destacar que abans de sotmetre's a una cirurgia de trasplantament capil·lar a Barcelona, ha de preguntar-li al seu metge totes les qüestions que se li ocorrin, perquè no quedin dubtes sobre aquest tema.

Cal destacar que abans de sotmetre's a una cirurgia de trasplantament capil·lar a Barcelona, ha de preguntar-li al seu metge totes les qüestions que se li ocorrin, perquè no quedin dubtes sobre aquest tema.

Com s'ha esmentat anteriorment, cada cas és diferent, però aquestes xifres podrien donar una idea aproximada de quantes unitats fol·liculars es necessitarien. Un exemple: per cobrir un àrea de 50 centímetres quadrats i cadascun d'ells amb un trasplantament de 50 unitats fol·liculars, dóna un total de 2500 unitats fol·liculars per tenir una densitat 50 unitats fol·liculars per centímetre quadrat (la majoria dels pacients queden satisfets quan han cobert una zona de densitat del 50 per cent).

D'on s'extreuen les unitats fol·liculars?

Aquesta pregunta també és molt freqüent en els pacients que han decidit sotmetre's a aquest tractament. Primer hem de definir quins són les diferències entre cabell i unitats 

 • Unitats fol·liculars: en termes simples, el cabell creix en grups, que ronden entre els dos i els quatre pèls; aquest conjunt és la unitat fol·licular i és el que extreu el cirurgià. Aquesta unitat fol·licular és alguna cosa tan complex com a fascinant, doncs aquesta té glàndules sebàcies, petits músculs que fan que el pèl es mantingui recte, a més de nervis, per la qual cosa és una zona molt sensible.
 • Cabell: és pràcticament cada bri que compon una unitat fol·licular, aquest grup que s'ha descrit anteriorment.

Les unitats fol·liculars s'extreuen del mateix pacient, concretament de les àrees on no ha perdut el cabell, que normalment són en la part posterior del cap i als costats. D'aquestes zones, el cirurgià podrà extreure els fol·licles per fer el trasplantament capil·lar a Barcelona.

Cal recalcar que quan la pèrdua de cabell és molt avançada, la zona donant és menor, per la qual cosa la quantitat d'unitats fol·liculars disponibles seran mínimes i en conseqüència els resultats es veuran també afectats.

Creixeran els fol·licles trasplantats?

Cal destacar que abans de sotmetre's a una cirurgia de trasplantament capil·lar a Barcelona, ha de preguntar-li al seu metge totes les qüestions que se li ocorrin, perquè no quedin dubtes sobre aquest tema. Per exemple, és lògic, quan es trasplanta un fol·licle de la part posterior del cap cap a la frontal, que sorgeixi el dubte de si creixerà o no.

Les unitats fol·liculars s'extreuen del mateix pacient, concretament de les àrees on no ha perdut el cabell, que normalment són en la part posterior del cap i als costats. D'aquestes zones, el cirurgià podrà extreure els fol·licles per fer el trasplantament capil·lar a Barcelona.

Se sap que el cabell que creix en la part de darrere del cap rares vegades cau. De fet, els investigadors han detallat que aquest creix durant tota la vida. Per aquest motiu quan l'especialista extreu unitats fol·liculars d'aquesta zona i els col·loca al capdavant, aquests seguiran creixent de manera normal perquè, genèticament, estan programats per a aquesta funció. Així que pot estar tranquil en aquest sentit.

D'altra banda, a l'hora de veure els resultats, també sorgeix el dubte d'amb quina rapidesa creix el cabell trasplantat: els pacients solen desesperar-se i anar constantment al metge. La realitat és que triga de tres a sis mesos perquè aquest comenci a créixer.

Sí, sembla massa temps, però té la seva recompensa, doncs després d'aquest període, el cabell va creixent de mitjana, un centímetre cada mes. Com en tot procés, aquest requereix de paciència, doncs en un inici el cabell creix prim i molt fi, però a mesura avança el temps, es va adquirint una altra textura, sent més forta i gruix.

Tipus d'alopècia

L'alopècia androgènica, també coneguda com calvície comuna, consisteix en la pèrdua precoç i anormal del cabell. Pot aparèixer a qualsevol moment posterior a la pubertat i la seva incidència va en augment conforme avança l’edat.

En primer lloc, s'ha de veure quant pèl ha caigut al zona on es desitja fer el microemplet capil·lar a Barcelona.

En primer lloc, s'ha de veure quant pèl ha caigut al zona on es desitja fer el microemplet capil·lar a Barcelona.

L'alopècia androgènica és la causa de la majoria dels casos de caiguda del cabell. Segons dades concretes, és causant d'aproximadament el 95 % dels casos, i majoritàriament es veuen afectats els homes, encara que també existeix l'alopècia androgènica femenina.

El 40% dels homes d'entre 18 i 39 anys d'edat pateixen d'alopècia androgènica, i en el cas de les persones majors als 70 anys d'edat, el percentatge s'eleva al 95%.
 És un procés comú, al que gairebé se li podria denominar un fet fisiològic normal.

Les alopècies no cicatricials, són molt comunes i poden millorar o guarir-se a través de tractaments. Algunes d'aquestes alopècies es reverteixen sense necessitat d'utilitzar cap tractament. En les alopècies no *cicatriciales el fol·licle pilós té una actitud patològica, però continua amb vida tret que l'alopècia es pateixi per períodes molt perllongats.

Les alopècies cicatricials poden ser irreversibles tret que es tractin correctament amb un tractament més adequat com, per exemple, un trasplantament capil·lar a Barcelona.

Alopècies cicatricials

Es pot establir la següent classificació de les alopècies cicatricials:

 •  Les alopècies infeccioses, que es caracteritzen per una infecció provocada per diverses causes: per un fong (querión, *candidiasi, favus); les alopècies infeccioses podran també ser bacterianes (sífilis, lepra, acne *necròtic); virals (herpes, varicel·la); i *protozoàrias (Leishmaniasi).
 • Les alopècies per agents físicoquímicos, com els agents càustics, que arruïnen els teixits per contacte. L'alopècia per agents fisicoquímicos també es pot donar per traumatismes mecànics, cremades o per una radiodermitis provocada pels rajos X. Cal tenir en compte que els fol·licles pilosos són sensibles a les radiacions.
 • En les alopècies tumorals, les causes són tumors dèrmics i metàstasis. També els denominats mastòcits, epiteliomas basocel·lulars o espinocel·lulares, limfomes i tumors anexials. 
 • Les alopècies per *dermatosis o síndrome de Graham-Little.
 • Les alopècies per malalties hereditàries, com la poroqueratosis de Mibelli, que és una malaltia de la pell; nevus epidèrmic, que és una anomalia en el desenvolupament de l'epidermis; la malaltia de Darier, ictiosis i aplàsia cutis.
 • Les alopècies per síndromes clíniques decalvants com la dermatosi pustulosa erosiva (una estranya malaltia de la pell d'origen encara desconegut que afecta al cuir cabellut). Altres síndromes com fol·liculitis decalvant, alopècia parvimaculata i pseudopelada, poden causar la caiguda del cabell i també la calvície. 

Les alopècies cicatricials poden no revertir-se perquè existeix un dany, malformació o ruptura total de l'estructura fol·licular. Generalment, no existeix un tractament o medicament que contribueixi a activar en una cabellera els fol·licles inactius. Si existissin zones no danyades pot recórrer-se a un trasplantament capil·lar a Barcelona.

Com diagnosticar l'Alopècia cicatricial?

Que els resultats de un trasplantament capil·lar a Barcelona siguin un èxit depèn, en part, de l'experiència del cirurgià responsable de la intervenció

Que els resultats de un trasplantament capil·lar a Barcelona siguin un èxit depèn, en part, de l'experiència del cirurgià responsable de la intervenció

Per poder combatre una caiguda anormal del cabell, serà necessari diagnosticar l'alopècia al més aviat possible; per a això serà important i necessari realitzar-se una biòpsia del cuir cabellut per poder diagnosticar aquest patiment. 

En els resultats d'aquesta biòpsia en el cuir cabellut, teòricament es podrà comprovar la inflamació existent, la ubicació, així com la quantitat d'inflamació que hi ha a l'àrea; també serà possible obtenir informació d'altres canvis en el cuir cabellut.

Hi ha símptomes característics que ajuda a diagnosticar l'alopècia. Símptomes com picor, cremor, dolor o sensibilitat, en moltes ocasions poden indicar algun tipus de causa de caiguda del cabell. En altres ocasions inclouen enrogiment, descamació i pústules. No obstant això, en certs casos no es presenten símptomes o signes; llavors solament la biòpsia del cuir cabellut podria demostrar la causa real.

Tractament per combatre l'alopècia cicatricial

Hi ha molts tractaments per combatre els diferents tipus d'alopècies. Per a cada alopècia existeix un tractament diferent que està en funció al cas i a la persona. Qualsevol tractament a prendre, serà millor determinar-ho amb un dermatòleg.

És possible que el cabell torni a créixer?

Una vegada que el fol·licle es destrueix, no és possible que el cabell torni a créixer. No obstant això, es pot tractar la inflamació que causa l'alopècia abans que els fol·licles siguin destruïts.

Per això, és important iniciar el tractament al més aviat possible per controlar que la inflamació avanci.

Alopècia androgenètica

Per regla general, la calvície es deu a un increment de la influència de les hormones dels homes -o andrògens- sobre certes zones del cuir cabellut predisposades genèticament a la afecció. Això provoca un dèficit progressiu en l'activitat del fol·licle pilós, la qual cosa dóna lloc a una disminució de grandària fins que es produeix la desaparició total del bulb pilós i la pèrdua del cabell.

La zona més sensible a l'activitat dels andrògens és l'àrea mitjana, que és la que està per sobre del front i la corneta en el cas de l'home, i tota la zona superior i central del cap en el cas de la dona.

Hi ha tendència al fet que l'alopècia androgenètica es transmeti per herència de pares a fills amb una intensitat variable. La dihidrotestosterona o *DHT juga un important paper en el desenvolupament de l'alopècia androgènica.

Què és la dihidrotestosterona o DHT? 

L'alopècia androgènica, també coneguda com calvície comuna, consisteix en la pèrdua precoç i anormal del cabell

L'alopècia androgènica, també coneguda com calvície comuna, consisteix en la pèrdua precoç i anormal del cabell

És l'hormona coneguda per causar la pèrdua de cabell. La DHT es produeix de forma natural en dones i homes, ja que tots dos gèneres tenen testosterona, encara que en proporcions totalment diferents.

La DHT causa una reducció de la fase de creixement del cicle del cabell, la qual cosa produeix que el pèl s'encongeixi i amb el temps, es torni una mica més fi, curt i amb falta de color, quedant cada vegada menys pèl en la cabellera.

L'acció d'aquesta hormona transforma un cabell llarg, gruix i pigmentat, en un cabell fi, més clar i pilós. Les circumstàncies d'estrès elevat poden contribuir a la caiguda del cabell en l'alopècia androgenètica. L'edat a la qual s'inicia aquest procés va a ser també rellevant: com més tard s'iniciï, menys sever serà.

Alopècia androgenètica de patró masculí

L'alopècia androgenètica en l'home té el seu origen i causa en factors genètics, biològics i en factors hereditaris. 

Com a factor hereditari, l'home ho podrà adquirir tant per via del pare com a materna, i el comuna és que comencin a presentar-se els primers símptomes a una primerenca edat, i amb més intensitat una vegada passada la pubertat.

Que es doni la calvície per herència no és una regla igual en totes les persones, i podrà haver-hi pacients que triguin molt més a desenvolupar una alopècia androgenètica de patró masculí. No obstant això, hi haurà altres persones en les quals iniciïn a detectar-se els símptomes a molt curta edat.

Parlem de calvície quan cauen més de 100 cabells diàriament i hi ha una notable diferència entre el nombre de cabells que cauen i els que es regeneren. El límit entre la caiguda natural i una caiguda que necessita tractament és indeterminat: Una caiguda de cabell accentuada pot ser natural, perquè els cabells es regeneren constantment i una escassa caiguda del cabell pot necessitar tractament en cas que no es regenerin.

El millor serà que abans que el cabell s'atrofiï, es busqui un tractament adequat per combatre la caiguda del cabell.

Calvície de patró femení

Cada cabell es localitza en una cavitat en la pell anomenat fol·licle. Generalment, la calvície es produeix quan el fol·licle es redueix, resultant un cabell més curt i més fi. Llavors, el que es provoca és que el fol·licle no produeixi nou cabell. No obstant això, el fol·licle roman viu, la qual cosa suggereix que encara és possible produir cabell nou.

La higiene capil·lar és important i essencial per manejar un cabell saludable i lliure de malalties.

La higiene capil·lar és important i essencial per manejar un cabell saludable i lliure de malalties.

Les raons per la calvície de patró femení no es coneixen bé, no obstant això, poden estar relacionades amb l'envelliment, canvis en els nivells d'andrògens (per exemple, després d'arribar a la menopausa, moltes dones manifesten que el cabell en el seu cap és més prim, contrari al cabell facial, que és més gruixut) o antecedents familiars de calvície de patró masculí o femení.

Els símptomes en la dona es poden resumir que el cabell s'aprima principalment en la part superior i la corona del cuir cabellut.

La pèrdua de cabell en les dones molt poques vegades s'encamina cap a la calvície total o gairebé total com és el cas dels homes. En general no s'observen úlceres cutànies ni picor en el cuir cabellut.

Com cuidar el cabell?

La higiene capil·lar és important i essencial per manejar un cabell saludable i lliure de malalties. Cal prendre en compte i revisar minuciosament els productes utilitzats per a la cura del cabell.

El dermatòleg, en general recomanarà a la persona el producte indicat per disminuir els símptomes d'una alopècia.

 

 • Artículo escrito por:
 • Doctor Francisco Javier Ruiz Solanes
 • Licenciado en 1989 en Medicina y Cirugía por la Universidad de Málaga (UMA)
 • Colegiado 6.024 del Colegio de Médicos de Málaga
 • e-mail: drruiz@clinicaesbeltia.es
 • Director Médico Grupo BonoMedico
 
 

Aviso: esta página contiene artículos de contenido médico y sanitario pero en ningún momento debe tomarse como guía exclusiva para un problema de salud. Para cualquier duda sobre un problema de salud debe acudir al especialista. BonoMédico no es un consultorio médico.

Uso de cookies
Esta página web utiliza cookies propias con fines técnicos, analíticos y publicitarios así como cookies de terceros con fines técnicos, analíticos y de publicidad comportamental. Para obtener más información sobre el uso de cada una de las cookies, consulta nuestra Política de Uso de Cookies. La navegación por el Portal supone la aceptación de nuestra política de cookies.